(Nl) Richard doet Emerce; Lege ruimtes

 

Lege ruimtes

Ik heb heel lang in Second Life gespeeld. Liep ik met mijn poppetje door allemaal lege ruimtes. En dan uiteindelijk chatte ik met een ander poppetje, die een man bleek van 57 jaar. Bovendien, al wat er te chatten viel was seks, veel seks.

En naast seks waren er ook nog veel winkels. Daar kon ik mezelf dan optuigen met een nieuwe neus en andere ogen. Of een gratis nieuwe jurk aantrekken. Maar die had dan ook gelijk iedereen aan in die lege ruimtes.

Een leuk gesprek met een online-marketingcollega. Wat Second Life hem vooral leerde was dat je bijna het gevoel kreeg dat je een heel suf leven lijkt te hebben, en al die andere poppetjes ook. Volgens mij heeft hij helemaal geen suf leven. Maar soms kan het internet met kille sociale toepassingen je op het verkeerde been zetten. De warmte ontbreekt en dan wordt alles snel ondiep en onprettig.

Gelukkig heeft hij via andere community’s, die je niet transformeren tot poppetjes met dagelijks een andere set ogen, wél een mooie uitbreiding van zijn vriendenkring gehad.

Een andere vriend van mij was er ook al vroeg bij. Hij heeft via een online datingsite zijn huidige vrouw leren kennen. Toen hij mij dat tien jaar geleden vertelde, was ik eigenlijk geshockeerd. Ik als trouw gelover in liefde op het eerste gezicht, vond dat kil. Vandaag de dag blijken bijna al mijn, al dan niet vrijgezelle ;-), vrienden online enorme flirts te zijn. Ze gaan niet meer naar de bar of disco. Hun levens lijken allemaal wat sloompjes, net als die lege ruimtes in Second Life. Toch zijn sommigen van hen, volgens mij, enorme beesten en vamps online. Zij hebben echte ‘second lifes’.

Het idee dat je gewoon thuis op de bank enorme verleidingsscenes kunt hebben met iemand aan de andere kant van de stad, of de wereld, is natuurlijk waanzinnig. Vroeger wist gelijk het hele dorp het als je in het lokale café met de lokale kanjer flirtte. Mannen waren dan cool, vrouwen moesten oppassen voor hun reputatie.

Nu kan je doen wat je wil en blijven de veroordelingen, hoop je, achterwege. Je kan het namelijk doen, zonder dat iemand het hoeft te weten. Het dorp blijft onwetend achter. Offline ben je misschien een rustig type. Online ben je een enorme tijger(in).

Zeker weten dat het internet het ‘barleven’ meer kwaad heeft gedaan dan het rookverbod dat doet. Langzaam maar zeker zullen de ruimtes online zich meer vullen ten koste van menig café. Je hoeft je dan bovendien niet druk te maken over welke jurk je deze keer aantrekt.

team

You’re always welcome at Prinseneiland. Call us and reserve time for a first date. 020-6933131 or mail richard@iizt.com


Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.