#CLAIMSPRING

Het gebeurt niet vaak, maar wanneer de weergoden ons goed gezind zijn, dan helpt dit zelfs je social media aan een stevige boost. Martin Bril doopte het ooit tot rokjesdag, vroeger was het gewoon de eerste dag dat je buren de barbecue uit het vet haalden. Je weet dat er ieder voorjaar een dag is dat het gehele land aanvoelt dat de zomer aanstaande is en zich net even te bloot kleedt. Een die iedereen herkent, een dag dat iedereen zich meer dan opperbest voelt. Is dit niet het moment om als merk de lente te claimen?

In ons Social War onderzoek tonen we drie voorbeelden van fashion brands die succesvol de lente van 2015 claimen.
Zeeman, C&A en Onitsuka Tiger doen dit met succes op Facebook.

Om je voorjaarscollectie onder de aandacht te brengen kun je je vasthouden aan de jaarlijkse fashion shows. Maar om er echt uit te springen kan je ook mee varen op de collectieve ‘zomer in je bol’ gevoel. Dis is veel krachtiger. Wanneer we kijken naar de ‘lente posts’ van C&A, Zeeman en Ontisuka Tiger zien we dat deze het veel beter doen dan hun eerdere posts. Claim de lente en het goede gevoel en vaar mee met je achterban. Niemand kan bepalen wanneer het rokjesdag is, het overkomt ons. En als je als merk de kracht en het lef hebt om je campagne hier vanaf te laten hangen dan laat je als merk zien dat je social media echt begrijpt.

Zeeman

Zeeman

Zeeman toont een veel kleurige Facebook post. De nieuwste lente mode in combinatie met de laatste aanbieding. Is die ene, eerste lente dag namelijk niet de dag dat iedereen in zijn kledingkast op zoek is naar dat ene zomerse shirtje?  (129 likes, 6 comments, 41 shares)

Onitsuka Tiger

Tiger

Onitsuka Tiger laat op Facebook de nieuwste veelkleurige lente schoenen om haar achterban te laten weten dat de lente is aangebroken. (729 likes, 17 comments, 21 shares)

C&A

C&A

C&A kondigt de lente op Facebook aan met een met een video die direct haar laatste mode onder de aandacht blijft bij haar Facebook achterban. (235 likes, 4 comments, 79 shares).

Wanneer social media daadwerkelijk effectief wilt gaan inzetten om jouw boodschap te laten horen verlaat dan het gebaande pad. Niet doen wat je doet omdat je het altijd al zo doet. Nee je doet, omdat je hoort en voelt dat er iets gebeurt. Online, offline, overal om je heen. Zowel in als buiten je doelgroep. Stel je merk open voor nieuwe invloeden. Vaar mee op de steeds sneller wordende veranderingen en boek echt resultaten.

Meer weten?

Social war is het ongoing onderzoek dat IIZT doet onder meer dan 70 modemerken wereldwijd. Het signaleert de do’s en de dont’s voor merken op social media. Zorg dat je werkt met mensen die weten wat er gebeurt en hoe je het doet.

Schrijf je in voor onze IIZT Social Club door een e-mail te sturen naar social@iizt.com of bel ons op 020 – 693 31 31.

team

You’re always welcome at Prinseneiland. Call us and reserve time for a first date. 020-6933131 or mail richard@iizt.com


Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.