E-Fashion: Social commerce in Fashion

e-fashion-social-commerce
Ingo Heinrich van Stylefruits heeft dit bedrijf 5 jaar geleden opgezet. Hij was erachter gekomen dat vrouwen alleen in fashion magazines kledingsetjes konden vinden, met prijs en retail locatie. Helaas konden deze kledingsetjes nog niet online gekocht worden. De doelgroep van Stylefruits waren oorspronkelijk jongere vrouwen.

efashion_79tweets

Na jarenlange ervaring is hij er achter gekomen, dat de doelgroep verschoven is naar vrouwen met kinderen. Ja, ook jonge vrouwen worden ouder ;-) Eigenlijk is Stylefruits zover geevolueerd, dat zij nu ook mannen kleding in het assortiment hebben. Ingo stelt namelijk, dat zelfs online de vrouwen de kleding voor de man uitzoeken en kopen. Dit verhaal sluit dan helemaal aan bij Boris Surya’s verhaal, die vertelt dat mannen niet graag zelf kleding kopen. Ik merk wel op dat zowel Ingo als Boris niet Nederlands zijn, respectievelijk Duitser en Kroaat.

Facebook Stylefruits

Stylefruits heeft ervoor gekozen om veel advertenties op Facebook te zetten. Zo kunnen vrouwen de outfits delen met vriendinnen en vragen wat zij hiervan vinden, voordat zij het online kopen. De mening van vriendinnen vinden vrouwen altijd belangrijk, zo zegt hij. Stylefruits heeft op dit moment meer dan 2 miljoen outfits online staan, meer dan 10.000 visits per maand en heeft meer dan 6 miljoen Facebook fans wereldwijd. Facebook is heel erg belangrijk voor Stylefruits,  omdat de doelgroep zich hier reeds bevindt. Social media en de gewone website van Stylefruits zijn met elkaar gelinkt. Zo kun je een outfit liken en word je direct doorverwezen naar de website. Dit is hun businessmodel. Best wel slim, lijkt mij. In Nederland zijn zij in December 2012 begonnen. Ingo beweert dat op dit moment zijn de nummer 1 beste Facebook pagina zijn en dat zij 3,9 miljoen visits hebben. Per wat? Dat kreeg ik niet helder door. Sorry.

Facebook Stylefruits (2)

Op moment is Stylefruits actief in Scandinavië, Italië, Spanje en Midden-Amerika. Landen waar zij zich nog willen vestigen, zijn Brazilië en Australië.
Stylefruits heeft geen concurrentie op hun gebied, en Ingo voegde de volgende mooie woorden toe: “We don’t look up, we look forward”.

team

You’re always welcome at Prinseneiland. Call us and reserve time for a first date. 020-6933131 or mail richard@iizt.com


Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.