Hoe vind je de ideale hardloopschoen?

Wie de schoen past, trekke hem aan!

Trainen voor de New York marathon is niet iets dat je zomaar doet. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Er ging een wereld voor mij open toen ik aan de uitdaging begon om mij in te schrijven voor de New York Marathon. Ineens lijkt iedereen hard te lopen, je leest hardloop-blogs, ziet dat er allerlei hardloopgroepjes zijn met mensen die elkaar motiveren en inspireren. Waar heb je het dan over met andere renners; het juiste schema, voeding, outfit, sokken en natuurlijk de ideale schoenen!

Running Quote

Hoe vind je de ideale hardloopschoen?

Wanneer je echt intensief gaat hardlopen kun je niet je hardloopschoenen kopen op basis van merk, kleurt of het mooie model. Je gaat vooral voor wat fysiek bij je past en bij je manier van lopen. Maar hoe vind je dan de juiste schoen? En in hoeverre kan een merk je beïnvloeden bij de aankoop?

Stap 1: Onderzoek

Het aankoopproces van de schoen begint al voordat je naar de winkel gaat door andere lopers en trainers advies te vragen. Uiteindelijk kies je voor het advies van de persoon die je het meest vertrouwt. Vervolgens ga je naar de winkel.

Stap 2: Analyse

In de winkel aangekomen wil je persoonlijk geholpen worden om tot de juiste schoen te komen. Wanneer zij je behoefte hebben verkend, wordt en een video gemaakt van hoe je rent. Je gaat niet één keer rennen, maar een aantal keer zodat zij een conclusie kunnen trekken over hoeveel steun je schoenen moeten bieden. Daar zijn namelijk drie verschillende niveaus in.  Je hebt gedempte, support en controle hardloopschoenen.

Stap 3: Ervaar

Vervolgens selecteert de verkoper een aantal  paar schoenen die je één voor één gaat passen en ervaren. Opnieuw worden er video’s gemaakt en ingezoomd om te kijken of de schoen de juiste steun biedt. Vervolgens mag je de schoenen zelfs buiten proberen om te voelen of het de juiste schoen is.

Stap 4: Koop

Je koopt de schoen die het beste past volgens de video en het beste voelt. Je hoopt dan maar dat de schoen er nog een beetje leuk uitziet en past bij de rest van je outfit. Je moet je inner fashionista even opzij zetten.

Stap 5: Upsell

Op het moment van de koop heeft de verkoper je vertrouwen gewonnen. Wanneer je een goede verkoper treft tal van kansen voor een upsell voor de verkoper. Het is aan de verkoper om zoveel mogelijk vragen te stellen om zodoende accessoires te verkopen. Ik zal een aantal voorbeelden noemen: hardloopsokken, iPhone houder, zweetbandjes, horloge, bidonhouder, vest met reflectoren, proteïnepoeder en -repen, gells, et cetera.

Hoe kun je hier als merk op inspelen?

Als schoenen verkoper moet je er dus voor zorgen dat de door jou geadviseerde schoen de juiste ondersteuning biedt. De schoen moet technisch en kwalitatief goed zijn. Je moet als merk weten wat de meest gangbare schoen is en hoeveel ondersteuning de meeste mensen nodig hebben. Als extra kun je de schoenen mooi maken zodat je de koper extra gelukkig maakt. Verder kun je de juiste accessoires ontwikkelen om in te spelen op het gemak en de gezondheid van de loper.

Mijn ideale schoen er één zijn die in basis de juiste ondersteuning voor mijn hardlooptype biedt en die ik daarnaast ook nog kan personaliseren/stylen, zodat ik extra trots ben als ik over de finish kom.

team

You’re always welcome at Prinseneiland. Call us and reserve time for a first date. 020-6933131 or mail richard@iizt.com


Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.