(Nl) CliniClowns Visuele Strategie

Achtergrond:

In juli 2012 is CliniClowns actief begonnen op social media. Op basis van een strategie geschreven door IIZT en het community management ingevuld door hun eigen social media manager, groeide de fanbase binnen korte tijd tot ruim boven de 10.000 fans op Facebook en ruim boven de 3.500 volgers op Twitter.

Tijd voor de volgende stap. Het professionaliseren van de visuele presentatie van CliniClowns.

Strategie en tactiek:
Laat zien waar CliniClowns voor staat en hoe zij jaarlijks duizenden kinderen aan het lachen krijgen. Zet niet de CliniClowns maar de zieke kinderen en de donateurs centraal, en focus op ‘de kracht van de lach’.

Uitwerking:
Om er voor te zorgen dat alle visuals op een lijn zitten en er herkenning is met CliniClowns, is er gekozen voor eenvoudige maar toch speels uitziende templates. Door het gebruik van de lichte kleuren blauw en rood in combinatie met wit, komen de kleuren foto’s nog beter tot hun recht.

De visuele aanpak VOOR

oudetegelwijsheid clownkid

De visuele aanpak NA

tegelwijsheid kid and clown

Het is duidelijk te zien dat de focus meer naar het kind is gegaan en de foto prettiger oogt. Er is op de foto ook sprake van meer interactie. Daarnaast zijn de tegelwijsheden van een traditionele, en moeilijk visueel claimbare look and feel, ge-upgrade naar een duidelijke eigen stijl, die direct met de Cliniclowns geassocieerd kan worden. Kleurgebruik is veel zachter en subtieler. Daarnaast zijn de teksten in de foto een versterkend middel.

Resultaat gemiddelde:

+132% meer interactie per dag in vergelijking tot de vorige maand (Facebook)

+268% meer bereik per dag in vergelijking tot de vorige maand (Facebook)

Deze resultaten zijn behaald door het begrip dat mensen steeds meer mobiel surfen en social media gebruiken. Visuals zijn de elementen die zorgen voor “stopping power”. Deze visuals moeten eigenlijk op alle platformen ingezet kunnen worden van Facebook, Twitter tot Instagram. Naast het aantrekkelijker maken van de beelden en de focus naar de kernreden voor donatie van de donateurs te leggen (kinderen en niet clowns), moeten de beelden ook herkenbaar zijn als van een bepaalde afzender. Zonder tekst die wordt toegevoegd moet het beeld reeds kunnen werken.

Lees ook dit stuk over strategische modellen voor goede doelen.

Als u ook meer wilt weten over visuele strategie, social media of het verhogen van engagement met uw klanten, neem gerust contact met ons op. Bel 020-6933131 of mail richard@iizt.com

team

You’re always welcome at Prinseneiland. Call us and reserve time for a first date. 020-6933131 or mail richard@iizt.com


Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.