(Nl) De beste social media man van nu

First day of school. Hope the other kids like me!

@MusaTariq

Waar deze week alle ogen op Apple gericht waren, daar zaten wij vorige maand op het puntje van onze fauteuil. Een subtiele tweet leek begin augustus een daverend startsein waarmee Apple aangaf dat het zich op maakt voor het post-Steve Jobs tijdperk.

Een seemingly achteloze tweet die blijkt geeft van een einde aan een tijdperk. Een tijdperk waarin Apple zich jarenlang stelselmatig van iedere social media communicatie weghield. In mei van dit jaar was de lancering van Apple’s eerste Tumblr campagne een veeg teken aan de wand. Maar de aanname van Musa Tariq lijkt het voorteken van het nieuwe social media tijdperk dat aanstaande is bij Apple.

Musa Tariq’s ster aan het front is razendsnel rijzende. Na een stormachtige carrière bij Burberry en Nike lijkt hij voor Apple de gedroomde man om het bedrijf het huidige sociaal digitale tijdperk in te leiden. Tariq volgt Angela Ahrendts, zijn oud collega van Burberry, richting Apple. Naast Burberry heeft hij met Nike een online fashion achtergrond. Een achtergrond en ervaring die hem zullen helpen de nieuwe grenzen op te zoeken. De nieuwe online markten van fashion en sport lijken zich meer en meer te verweven. Het meten van prestatie en gegevens blijkt een steeds vaker gebruikt bindmiddel tussen beide branches. Fashion wordt steeds meer functioneel.

Apple is zich online steeds meer als een fitness en vooral fashion brand aan het positioneren. Het zijn signalen die langzaam duiden dat er een verandering in social media beleid gaande is. En men is niet bang grenzen van sectoren op te zoeken en te overschrijden. Beide merken komen al jaren zeer goed naar voren in ons Social War onderzoek, uitgevoerd onder 55 fashion brands wereldwijd.

Met de bekendmaking van de AppleWatch en de iPhone6 is Musa Tariq de juiste man op de juiste plaats. Bij Burberry draaide hij in 2011 en 2012 succesvolle online campagnes . Na een  turnaround waarin hij 60% van het marketing budget naar online en social media bracht. Van 2012 tot 2014 werkte Tariq nauw samen met diverse atleten voor de social media campagnes rond onder andere de Nike Fuelband. Meetbare prestaties voor sporten via gadgets, kleding en delen op social media.

Alom een transfer die de nieuwe koers van Apple in het post-Steve Jobs tijdperk langzaam prijs geeft. Wij vertrouwen in deze verandering.  Net als dat we vertrouwen dat de kindjes op Tariq’s nieuwe school nog veel plezier aan hun nieuwe klasgenoot gaan beleven.

 

team

You’re always welcome at Prinseneiland. Call us and reserve time for a first date. 020-6933131 or mail richard@iizt.com


Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.