E-Fashion: Branding and conversion

e-fashion-branding-and-conversion

Fashion e-commerce: Branding versus conversie

Pieter Jongerius van Fabrique vertelt een interessant verhaal wat voor veel mensen in de zaal heel vernieuwend is. Conversie en branding gaan hand in hand, dat is de conclusie die hij geeft tijdens de presentatie. Hij liet veel voorbeelden zien van webshops die de plank volledig mis slaan. Hij vindt het belangrijk dat je niet een “kermis” van je webshop maakt. Wat volgens hem het beste werkt, is een witte pagina achtergrond. Hierdoor wordt er rust gecreëerd voor de bezoeker. Daarbij is het ook belangrijk dat je je houdt aan de indeling van je pagina. Mensen hebben verwachtingen van hoe een site hoort te werken, daar kan je beter aan voldoen.

Model of Fabrique

Later in de presentatie laat hij een model zien wat fashion merken goed moeten inzetten. Opvallend is, dat niemand in de zaal dit model toepast. Het model draait om persoonlijkheid. Persoonlijkheid inspireert. In het model moet er rekening worden gehouden met drie punten:

  • -Communicatie
  • -Gedrag
  • -Uiterlijk

Communicatie is storytelling. Hij toont verschillende voorbeelden van merken die dit goed inzetten op hun webshop. Rapha zorgt ervoor dat de wereld aan elkaar geknoopt wordt. Shoe guru heeft een hele overzichtelijke webshop waarbij zij bordjes Sold Out neerzetten wanneer een schoen verkocht is. Pieter geeft hierbij wel aan dat je moet oppassen dat er niet teveel Sold Out bordjes staan. Hierdoor kunnen klanten denken dat de leukste schoenen al verkocht zijn.

Gedrag is innovatie. Gedrag is het belangrijkste in dit model. Hieronder vallen:

  • -Commerce
  • -Advice
  • -Relation
  • -Community
  • -Emotion

Een kans voor e-commerce is inspelen op emotie. Wees transparant op je webshop.

Uiterlijk gaat om de webshop hoe deze eruit ziet. Wit werkt beter dan donkere shops, uitzonderingen daar gelaten. uhmpf. Deze presentatie was verrijkend voor vele fashion brands.

Het belangrijkste wat ik uit deze presentatie haal, is dat veel aanwezigen niet bezig zijn met merkuitstraling of merkbeleving in hun online shop. Iedereen lijkt bezig met functionaliteit en techniek. Maar het lekker maker van producten, de site aantrekkelijk maken en mensen verleiden om iets te kopen, heeft totaal geen focus. Ik zie een aantal kansen ;-) Wel blijf ik enigszins hongerig naar de conversie, die is wat onderbelicht gebleven.

Marjolein Labruyere
impression of farbique presentation

team

You’re always welcome at Prinseneiland. Call us and reserve time for a first date. 020-6933131 or mail richard@iizt.com


Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.