SOCIAL WAR 2015

Dinsdag 13 januari verschijnt ons column ‘VAN IRL NAAR URL’ in het vrouwenmode nummer van Textilia. Trots zijn we hierop. Maar het komt niet uit de lucht vallen. Al jaren richten we onze campagnes en terugkerende Social War onderzoek op het social media gedrag van fashion merken.  En natuurlijk de interactie, en dus kwaliteit, van hun fanbase op wat merken naar buiten brengen. De column, de titel verraadt het al, is een oproep voor fashion brands om de slag van Retail naar Etail te maken. Mis deze Textilia dus niet!

Textillia

Social War

Ons onderzoek dat inzicht geeft in het online gedrag van fashion brands (45) die actief zijn op social media. Het legt zich toe op de groei, het gedrag en de interactie van deze merken met hun achterban. Met name op de kanalen Instagram, Facebook, Twitter en Youtube. Wat zijn de trends onder deze merken? Zijn er go’s en wat zijn de pertinente no’s?

Social War

In augustus van dit jaar lichtten we al een tipje van de sluier op.

Wat waren trends in 2014 tot dan toe?

Social War

Mobile

Het artikel in Textillia haalt onder andere het belang van Mobile aan in de online strategie van fashion brands. Het is een absolute must voor partijen die online een belangrijke rol willen laten spelen. Hoe dit te doen?

Shopping campaigns

Zet in op shopping campaigns, deze zijn veel effectiever dan ‘standaard’  adword campaigns. Het grote verschil met standaard campaigns is dat shopping campaigns alles promoten dat jij verkoopt. Jouw product verschijnt dus bij alle zoektermen die matched bij het product dat jij verkoopt.

Remarketing

Re-mar-ke-ting. Simpel in zijn eenvoud. Wanneer de klant al binnen heeft gekeken is de kans op een terugkeer en aankoop een stuk groter. Men heeft immers al kennis met je kunnen maken. Remarket je klanten actief om je sales aanzienlijk te vergroten.

Benchmark continue je prijs

Wanneer jij niet benchmarkt dan doet de klant het wel. Online is alles transparant en een switch naar de concurrentie is slechts een muisklik verderop. Zoek het evenwicht tussen maximaal verkoop volume en de ideale marge. Gebruik de geboden mogelijkheden ook om jouw concurrenten goed in het oog te houden.

Gebruiksvriendelijke check outs

Verwelkom je mobile bezoekers. Helemaal wanneer ze willen betalen! Realiseer je dat mobiele bezoekers werken met een veel kleiner scherm wat check outs vaak bemoeilijkt. De spanningsboog online is al kort. Maar bij mobile is deze nog korter. Maak het je klanten zo gemakkelijk mogelijk. Leg hier je nadruk op, het is immers de laatste stap naar je eindelijke doel.

Sta gasten toe

In het meest ideale geval betalen klanten in keiharde centen, met als toetje hun klantgegevens. Maar sluit het een het andere uit? Wanneer je je niet registreert, kan je dan ook niets aankopen? Sta gasten toe om aankopen te doen en verleidt ze daarna om zich te registreren.

Meer weten?

Wil je meer weten over IIZT en ons Social War onderzoek? Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief of kom eens langs op het Prinseneiland voor een kop koffie.

Mail Richard Derks Richard@iizt.com of bel ons op 020-6933131

team

You’re always welcome at Prinseneiland. Call us and reserve time for a first date. 020-6933131 or mail richard@iizt.com


Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.